Integratief consult

Acupunctuur

Blij, gezond en vrij van pijn!

Dat is wat jij wil voor jouw hond of kat! Maar ondanks dat jij je uiterste best doet om goed voor jouw maatje te zorgen en problemen te voorkomen kan het gebeuren dat er klachten optreden. 

Zo had Max de labrador last van artrose in zijn heupen en rug. Hij had ’s morgens erg veel moeite met opstaan, was stijf met het lopen en had daardoor eigenlijk niet zo’n zin meer om te wandelen. De pijnstillers van de reguliere dierenarts hielpen wel maar eigenlijk niet voldoende.

Appel was een poes op leeftijd die wat afviel, minder goed in haar vacht ging zitten en meer ging drinken. Bloedonderzoek liet zien dat zij last had van verhoogde nierwaarden. Het baasje van Appel wilde er alles aan doen om haar te ondersteunen.

Boo de teckel was van het ene op het andere moment verlamd aan haar achterpootjes. Tilly de Britse Korthaar had altijd al wat gevoelige maag en darmen maar nu kon ze bijna niks meer verdragen en had ze continu diarree.

Bij al deze problemen kan acupunctuur heel goed helpen!

IVAS gecertificeerde dierenarts acupuncturist. Acupunctuur voor honden en katten in groningen. Holistisch, persoonlijk en up-to-date kennis.
IVAS gecertificeerde dierenarts acupuncturist. Acupunctuur voor honden en katten in groningen. Holistisch, persoonlijk en up-to-date kennis.

Acupunctuur...

Voorbeelden van

Aandoeningen waarbij acupunctuur kan helpen:

Reviews van mijn klanten

rsz_boo
"Onze hond Boo kreeg vorig jaar december grote problemen met haar achterhand. Ze kon met haar poten niet meer omhoog of omlaag. Het werd slepen met de poten achter zich aan. Wij maakten ons zorgen en waren al een beetje afscheid aan het nemen van onze zeer oude en hele trouwe viervoeter. Via onze dierenarts werden wij gewezen op acupunctuur voor dieren. Nooit iets over vernomen. We zijn het gaan proberen …….en warempel na enkele behandelingen kwam er weer beweging in de poten. Na weer enkele behandelingen kon ze kleine stukjes lopen met lichte ondersteuning. De behandelingen gaan nog door. Boo loopt vrolijk naar de dierenarts toe en laat zich zeer gemakkelijk behandelen. Dankzij deze behandelingen hopen we haar nog een mooie oude dag te geven. Dat heeft ze verdiend."
Hester met Boo
rsz_evy
“Evy, een van mijn Bordercollies heeft na een dag werken met de schapen moeite met opstaan. Ze loopt stram en stijf. Soms houdt dit wat dagen aan waarbij ze mankt. Via Facebook zie ik dat Anneke acupunctuur bij dieren doet. Na wat inlezen was al snel de gedachte.. “het valt te proberen” Na een uitgebreide intake en onderzoek was het vermoeden dat Evy verzuurd in haar spieren.. Acupunctuur zou haar goed kunnen helpen. Zo startte de eerste behandeling... waarna een aantal keer in korte periode herhaalt. Ziende ogen knapte Evy op. Ze is meer soepel en heeft geen pijnklachten meer. Ze speelde weer met de andere honden. Inmiddels komen we nog elk kwartaal voor een “onderhoudsbehandeling”. Evy word dit jaar 9.. maar springt rond als een jonge hond! Een blije hond.. maakt een blije baas!"
Ralph met Evy
rsz_troi
"Hoi, ik ben Troi en ben 16,5 jaar oud. Zou je niet zeggen he? Anneke is acupuncturist. Ze behandelt mij niet met naaldjes (want gevoelig hè) maar met een laserpen en dat werkt prima voor mij. Anneke is heel lief en houdt rekening met mijn gevoelige kant. Met de laserpen beïnvloedt ze verschillende acupunctuurpunten waardoor de energie in mijn lijf beter gaat stromen. Het werkt zo goed, dan denk ik dat ik behandeld wordt voor bijvoorbeeld mijn rugpijn maar héééé, dan blijkt dat ook mijn spijsvertering verbeterd is en van incontinentie heb ik ook al geen last meer! Ik ga regelmatig naar Anneke want door haar behandelingen kan ik nog goed kan genieten van mijn oude dag."
Elly met Troi
rsz_rocky_nw
"Onze hond Rocky had al bijna 1,5 jaar met korte tussenposen last van een oorontsteking in zijn linkeroor. Ook merkten we dat Rocky niet lekker in zijn spreekwoordelijke vel zat. Hij vond het niet fijn meer om opgetild te worden en gromde dan af en toe. Bijna alles wat de westerse diergeneeskunde Rocky te bieden had, hadden we al geprobeerd maar de oplossing was nog niet gevonden. Anneke nam alle tijd voor ons en voor Rocky, legde precies uit wat ze ging doen en deed een aantal testen bij hem. En inderdaad, een aantal energiebanen waren verstoord waaronder één die uitkomt bij zijn oor. Ook de pijn die Rocky aangaf bij het optillen werd hierdoor veroorzaakt. Al na een paar behandelingen was de pijn weg en zagen we dat er weer haartjes begonnen te groeien achter zijn oor. Accupunctuur, goede voedingsadvies en de juiste medicatie heeft ervoor gezorgd dat zijn oorontsteking genezen is, zijn kale plek helemaal weg is en hij geen pijn meer heeft. Heel bijzonder om van dichtbij de mogen zien en ervaren wat bereikt kan worden door een nauwe samenwerking tussen de oosterse en westerse geneeskunde. Dankbaar dat we deze kans gekregen hebben."
Monique met Rocky
rsz_sammycollage
"Hallo, ik ben Sammy, een poesje van 14 jaar. Al een paar jaar zat ik niet zo lekker in mijn mooie zwarte velletje. Ik likte mezelf tot bloedens toe kapot en was erg bitchy tegen iedereen. De hondjes en de poes die ook in mijn huis leven, waren gewoon bang voor mij. Eenmaal bij Anneke aangekomen voelde zij direct al veel dingen die niet lekker zaten in mijn lijfje. Ze drukte dan met haar vingers op bepaalde plekken en die deden mij dan erg zeer. Ze deed toen een paar naaldjes in mijn lijfje, daar bleef ik dan rustig een kwartier tot een half uurtje mee zitten. Als Anneke daarna weer op dezelfde plekken drukte, deden die (vrijwel) geen pijn meer! Geweldig, het leek wel magie! Na 1 behandeling was ik ook van de diarree af die ik al maanden had, dus daar was ik (maar vooral ook mijn vrouwtje) erg blij mee! Voor de andere organen heb ik een aantal maanden wekelijks of om de week een behandeling gehad. Ik ben een heel ander poesje geworden. Ik heb mijn kapje ondertussen af en lik mijzelf niet meer kapot. De acupunctuur die Anneke mij gegeven heeft, heeft mij absoluut geholpen om me weer veel beter te voelen en eindelijk weer lekker in mijn velletje te zitten!! Nogmaals dankjewel lieve Anneke!!"
Yvonne met Sammy
rsz_isabels-travel-blog
Nera onze sheltie van 5 jaar, heeft twee nestjes gehad. Na haar laatste nestje zat ze minder lekker in haar vel. Ze maakte minder contact met mij en haar vacht was zichtbaar minder mooi dan voorheen. Ook sliep ze meer en was ze minder actief. Een algemeen bloedonderzoek gaf geen afwijkingen maar toch had ik nog altijd niet mijn blije Nera terug. Nu heeft Anneke een acupunctuur behandeling uitgevoerd op haar. Dezelfde dag merkte ik al een groot verschil. We hebben nu drie behandelingen gehad en ik ben erg positief! Ze speelt weer lekker met onze andere honden en komt regelmatig een knuffel halen. We moeten nog kijken of er nog meer behandelingen nodig zijn maar tot nu toe ben ik al zeer blij met het resultaat!
Daniek met Nera
rsz_tessa
" Tessa was al behoorlijk op leeftijd toen ze een hartruis kreeg, daar kreeg ze medicatie voor. Daarnaast kreeg ze steeds meer last van haar rug. Anneke stelde voor om acupunctuur te proberen en daar stond ik wel voor open. Tessa heeft, denk ik, bijna een jaar lang 1x in de 2/3 weken acupunctuur gehad voor haar rugklachten van Anneke. Het verschil was echt duidelijk. Kon ze vóór de behandeling maar moeilijk overeind komen, ná de behandeling liep ik altijd met haar in het bos en sprong ze met gemak weer over een tak. Anneke was altijd heel lief en meelevend en Tessa was elke keer weer blij om haar te zien, ook al was het in de dierenartspraktijk waar ze, zoals de meeste dieren, geen fan van was. Helaas houdt acupunctuur ook ouderdom niet tegen en is Tessa afgelopen zomer overleden, maar de acupunctuur heeft haar laatste periode zeker dragelijk en de moeite waard gemaakt."
Judith met Tessa
rsz_finding-a-new-home-can-be-difficult-it-doesnt-have-to-be
"Spiky werd in maart 2019 van de een op andere dag steeds zieker. Eten en drinken deed hij nog wel maar we moesten hem het eten voorzetten want hij kon bijna niet meer lopen. Ook moesten we hem naar buiten tillen maar hij bleef staan waar ik hem neer zette. Spiky had de allerzwaarste pijnstillers die hij mocht hebben maar die werkten onvoldoende. We dachten ook echt dat we hem moesten laten inslapen want die pijn konden we hem niet aan doen. We hebben een afspraak gemaakt bij Anneke en gelukkig konden we daar heel snel terecht. En er gebeurde echt een wonder want al na de eerste keer was hij al bijna pijnvrij. We kwamen thuis en hij sprong gelijk weer op de bank wat hij al 2 weken niet had gedaan. Na nog een paar keer acupunctuur te hebben gehad kan ik wel zeggen dat Spiky er weer helemaal bovenop is gekomen."
Emmy met Spiky
rsz_noyatekst
“Ik vind Anneke een prettige persoon in de omgang en dat vindt mijn hond ook. Noya had gelijk een klik en da’s wel heel prettig. Anneke heeft alle tijd genomen om alle dingetjes van mijn hond te noteren en heeft een algehele check gedaan. Noya heeft 8 naalden in d’r lijf gekregen terwijl Anneke goed uitgelegd heeft hoe dat werkt. Mijn hond bleef gewoon staan en na een tijdje vielen de naalden er spontaan weer uit. Anneke heeft de sessie met even lekker gek doen met Noya en een speeltje afgesloten. Nu na drie behandelingen is het anders. Haar pols is verbeterd, haar tong ziet er geheel anders en mooier uit. In huis is ze ineens erg zelfverzekerd en gedraagt zich als de leidinggevende die helemaal klaar is met het bemoeizuchtige gedrag van haar toekomstige roedelopvolgster. Haar gebitje hebben we hier weer allemaal kunnen bewonderen… En dan ons mooiste moment: er wordt weer es langdurend vuurwerk afgestoken in de straat. Zoals gebruikelijk komt mijn jongste Border Collie dan blaffend bij mij. Ik zit dan op de grond en hou haar dan stijf tegen mij aan en dan wordt ze snel rustig. Op het moment dat ik zo zit voel ik ineens een ander lijfje tegen mijn benen: dat van Noya die opgerold tegen mij aan gaat liggen. Geen gebibber, wel heel erg stijf maar dus niet verstopt in het transport box-hol dat sinds september noodgedwongen in onze huiskamer staat. Voor mij een ongekend emotioneel moment omdat mijn hond contact zoekt met mij en het eventjes niet aanvoelt als totaal onbereikbaar. Ik ben erg blij dat we dit traject gestart zijn en zie dit als een mooi hulpmiddel om mijn hond te helpen bij haar doodsangst in de vuurwerkperiode. Dankjewel Anneke, dit werkt voor ons."
Gesina met Noya
rsz_2maggytekst
“Ik ben toen gaan zoeken op internet naar een andere oplossing en kwam op de website van Qi 4 Paws. Acupunctuur, tja je moet erin geloven zeggen sommige mensen. Mijn email met daarin het probleem van Maggy was zo geschreven, ik had niet de hoop dat er een behandeling voor was. Anneke schreef; ja hoor daar heb ik wel een behandeling voor, en het eerste consult was geregeld. In dit consult stelde Anneke heel veel vragen, ook zag ze Maggy, liggend op de grond als een hoopje ellende. Na haar onderzoek begon ze met naalden zetten, deze moesten een kwartier blijven zitten, dit vond Maggy geen probleem. Ook Maggy haar voeding werd op Anneke’s advies aangepast. Wonderen bestaan niet, of toch wel? Niet dat ze zich gelijk weer goed voelde, maar je zag Maggy haar ogen weer glanzen. Ook wilde ze weer mee naar buiten met de andere honden, ik dacht toen, het zullen toch niet die paar naaldjes zijn. Na vier afspraken had ik mijn Maggy May weer terug, vrolijk en blij dat ze was. Daar komt nog bij dat Maggy haar haarstructuur is veranderd, steviger en glanzend. Anneke heel erg bedankt, je hebt mij onze Maggy weer terug gegeven."
Harma met Maggy
rsz_1morris
"Begin april kwam ik met mijn steeds slechter lopende jonge Cavalier Morris (19 maanden) bij het Dierenziekenhuis Groningen. Hij heeft altijd ook voeding en ontlasting problemen gehad. Hij had veel pijn. Er werd direct actie ondernomen, hij ging onder narcose en er werden foto’s gemaakt. Daarop was een vernauwing in zijn rug te zien en lichte artrose bij zijn heupen. Tot mijn verbazing had Anneke hem meteen een acupunctuur behandeling gegeven terwijl hij onder narcose was. Ik wist niet dat ze dat bij dieren ook doen. Met pijnmedicatie en voedingsadviezen en een nieuwe acupunctuur afspraak gingen Morris en ik naar huis. Hij knapte zienderogen op. Nog steeds zit hij op lichte pijnmedicatie/ontstekingsremmers en we zijn er nog niet maar na 2 behandelingen had ik de blije, enthousiaste Morris terug. Anneke legt alles helder en duidelijk uit. Samen met de voedingsadviezen is Morris al geweldig opgeknapt. Ik zou het zeker een ieder aanbevelen!"
Annemieke met Morris

Hoe werkt het?

Acupunctuur is onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunst. Als het lichaam in balans is en de Qi (levensenergie) vrij kan stromen is het lichaam gezond. Door invloeden van buiten of van binnenuit kan de balans verstoord raken. Als het lichaam deze onbalans niet zelf kan oplossen kan er ziekte ontstaan. Bij acupunctuur worden er specifieke punten (acupunctuurpunten) op het lichaam gestimuleerd om het zelf herstellend vermogen van het lichaam te activeren en de balans te herstellen.

De meeste acupunctuur punten liggen in de buurt van belangrijke zenuwen en bloedvaten. Op de locatie van een acupunctuur punt is de elektrische geleiding groter en de weerstand lager. Als we een acupunctuurpunt stimuleren dan geeft dit een lokale ontstekingsreactie die de doorbloeding verbeterd en waarbij allerlei stofjes vrijkomen die diverse signalen doorgeven aan het lichaam.

Ook beïnvloedt het stimuleren van een acupunctuur punt het neurologische systeem. De prikkel van de acupunctuurnaald wordt via de zenuwen en het ruggenmerg doorgegeven aan de hersenen. Met functioneel MRI-onderzoek is aangetoond dat elk acupunctuur punt een ander effect heeft op het zenuwstelsel/ de hersenen. Zo kunnen er met verschillende acupunctuurpunten verschillende neurologische functies worden beïnvloed. Dit leidt dan weer tot het vrijkomen van stoffen zoals cortisol, serotonine, endorfine en dopamine. Deze stofjes hebben verschillende belangrijke functies in het lichaam. Deze stoffen kunnen bijvoorbeeld ontstekingen remmen, de afweer verbeteren of pijn verminderen.

Holistische geneeswijze

Acupunctuur is een holistische geneeswijze. Alles staat met elkaar in verbinding en alles beïnvloed elkaar. Er wordt daarom altijd naar het hele dier en de omstandigheden waarin dat dier leeft gekeken.

Een klacht kan soms een heel andere oorzaak hebben dan wat er in eerste instantie werd gedacht. Bij klachten wordt er altijd geprobeerd om de oorzaak weg te nemen en niet alleen de symptomen te behandelen. Klachten zullen namelijk alleen genezen als de oorzaak wordt weggehaald.

IVAS gecertificeerde dierenarts acupuncturist. Acupunctuur voor honden en katten in groningen. Holistisch, persoonlijk en up-to-date kennis.

Het acupunctuur consult

Anamnese

Het eerste consult is altijd een intake consult. Je krijgt van te voren een uitgebreide vragenlijst. We bespreken alle klachten en de situatie van jouw dier.

Onderzoek

Ik kijk jouw maatje van het puntje van de neus tot het tipje van de staart goed na. Onderdelen van de Acupunctuur zijn daarbij ook het kijken naar de tong, het voelen van de verschillende pols posities en het voelen van een aantal diagnostische acupunctuur punten. We gaan op zoek naar de onderliggende patronen.

Behandeling

Alle bevindingen worden op een rijtje gezet en we doen gelijk de eerste acupunctuur behandeling. Tot slot bespreken we eventuele aanvullende behandelingen zoals het aanpassen van de voeding, het toevoegen van supplementen of kruiden en het aanpassen van de levensstijl.

Acupunctuur is een veilige, holistische en effectieve behandelmethode die het lichaam helpt genezen, pijn en ontstekingen verminderd en de kwaliteit van leven verbeterd. Het zorgt voor blije, gezonde en pijn vrije dieren!

IVAS gecertificeerde dierenarts acupuncturist. Acupunctuur voor honden en katten in groningen. Holistisch, persoonlijk en up-to-date kennis.

Praktisch

Acupunctuur intake consult

Prijs VANAF: 

€ 120,-

Vragen die je misschien nog hebt:

Als acupunctuur wordt toegepast door een dierenarts met een gedegen acupunctuur opleiding (IVAS gecertificeerd) is het een zeer veilige manier van behandelen.

Bijwerkingen van acupunctuur zijn zeer zeldzaam maar kunnen wel voorkomen. Meestal zijn deze bijwerkingen tijdelijk en niet blijvend. Zo kan het lijken alsof de klachten in eerste instantie erger worden gedurende de eerste 1-3 dagen na de behandeling. Sommige dieren zijn de eerste dag na een behandeling moe. Deze effecten geven aan dat er daadwerkelijk wat gebeurt in het lichaam en meestal worden deze bijwerkingen opgevolgd door een verbetering in de situatie.

Acupunctuur kan met de meeste conventionele en alternatieve therapieën gecombineerd worden.

Hoeveel behandelingen er nodig zijn hangt af van de aandoening. In de meeste gevallen zal ik adviseren om 3-4 behandelingen te doen en dan het effect te evalueren. 

Dit hangt af van de aandoening van jouw dier en de behandelmethode die we toepassen. In het algemeen adviseer ik om eerst een aantal sessies te doen met 1-2 weken ertussen. Als de symptomen verbeteren kan er langer tussen twee sessies zitten. Er zijn dieren die elke maand voor een behandeling komen en dieren die een aantal keer per jaar komen. 

De meeste dieren ervaren geen pijn tijdens een acupunctuur consult. De naalden zijn heel dun en worden voorzichtig op specifieke acupunctuurpunten geplaatst. 

Sommige verzekeraars vergoeden een acupunctuur behandeling. Vraag dit altijd na bij jouw eigen huisdierverzekering.  Hiervoor moet de dierenarts-acupuncturist dan wel ingeschreven staan bij de SNVA.

Dit hangt af van de aandoening die jouw dier heeft en de behandelmethode die we toepassen. Sommige dieren ervaren na een enkele behandeling al een duidelijke verbetering terwijl er bij andere dieren meerdere behandelingen nodig zijn voordat er verbetering zichtbaar is. 

Ja, acupunctuur kan veilig gecombineerd worden met andere behandelingen zoals medicatie of fysiotherapie. 

Heb je vragen? Stuur me gerust een berichtje!