Paasactiviteiten voor honden

5 Leuke Manieren om je Hond te Betrekken bij Pasen

“Easter is meant to be a symbol of hope, renewal and new life.” — Janine di Giovanni

Feestdagen, zoals Pasen, zijn een moment om even gas terug te nemen. Om ons te herinneren aan hoe belangrijk het is om tijd door te brengen met de mensen en dieren die ons dierbaar zijn. Het maken van herinneringen die we nog jaren kunnen koesteren. 

Pasen kent vele tradities, en wie zegt dat onze viervoetige vrienden niet kunnen deelnemen aan de pret? 

Hieronder deel ik vijf activiteiten die jij met jouw hond kan ondernemen. Deze activiteiten zijn niet alleen leuk om samen met jouw hond te doen, het versterkt ook jullie band. Daarnaast hebben dit soort activiteiten gezondheidsvoordelen. Door het introduceren van veilige en stimulerende activiteiten, nodig je je hond uit om actief deel te nemen aan de festiviteiten op een manier die bijdraagt aan hun algehele welzijn. Het biedt een kans om de wereld om hen heen te verkennen, nieuwe vaardigheden te leren, en vooral, om te genieten van de onverdeelde aandacht en liefde van hun favoriete mensen. 

Een ei hoort erbij 

Wie aan Pasen denkt komt al snel op eieren. Er zijn verschillende theorieën over hoe dit is ontstaan. Tijdens de vastenperiode voor Pasen mochten geen eieren worden gegeten. Maar juist in deze periode, wanneer de dagen weer langer worden, leggen kippen veel eieren. Wat betekende dat na de vastenperiode er veel eieren waren. Eieren worden ook gezien als een symbool van vruchtbaarheid en hoop op nieuw leven. Een ei bevat genoeg voedingsstoffen om een kuiken te laten groeien.   

Eieren zijn erg gezond voor onze honden. Het is een goed verteerbare bron van eiwitten, aminozuren en choline. Ze bevatten alle essentiële aminozuren. Eieren bevatten ook een heleboel andere voedingsstoffen waaronder diverse vitaminen, biotine, mineralen, vetzuren, omega 3 vetzuren en antioxidanten. De schaal van eieren is een goede calcium bron en het membraan in de schaal is een natuurlijke bron van glucosamine en chondroitine. 

Pasen is dus een goede reden om eens een ei toe te voegen aan het eten van jouw hond. Je kan het ei gekookt of rauw geven. Gepeld of heel. Het geven van een heel ei aan een hond kan een leuke manier zijn om jouw hond uit te dagen om uit te vogelen wat hij daar nou mee moet doen.

Een gezellige paaswandeling 

Begin Pasen met een verfrissende wandeling in de lentezon samen met jouw hond. Deze tijd van het jaar komt de natuur weer tot leven en is er van alles te ontdekken en bewonderen. Zoek naar nieuwe routes of natuurgebieden waar je hond veilig kan verkennen. Vergeet niet een paar waterflesjes en gezonde snacks mee te nemen voor zowel jezelf als je viervoeter.

Een Hondvriendelijke Paaseierenjacht

Maak de traditionele eierenjacht spannend voor je hond door veilige traktaties en speeltjes te verbergen. Dit stimuleert niet alleen de zintuigen maar versterkt ook vaardigheden in probleemoplossing.

Verstop een aantal favoriete snacks of speeltjes in huis of in de tuin. 

Nadat jij ze hebt verstopt mag jouw hond ze gaan zoeken. Moedig je hond aan en geef wat aanwijzingen als dat nodig is. Het doel is om samen plezier te hebben! 

Samen de tuin in 

Voor veel mensen is Pasen een mooi moment om de tuin na de winter weer op orde te brengen en nieuwe plantjes te zaaien of planten. De meeste honden vinden het heerlijk om jou hierbij te “helpen”. Laat jouw hond de emmer dragen, de plantjes aanwijzen, het water voorproeven etc. Wees creatief en kijk naar wat jouw hond kan en leuk vind. 

Maak een Paasmaaltijd voor je Hond

Maak Pasen extra speciaal door een feestmaal voor je hond te bereiden met verse, natuurlijke ingrediënten. Denk aan een gezonde stoofpot van gekookte kip, pompoen, en bietjes. Of maak een salade van gekookte kalkoen met stukjes appel. 

Vermijd uiteraard ingrediënten die schadelijk kunnen zijn voor honden, zoals ui, prei, bieslook, zoetstoffen en chocolade. Op mijn blog kan je wat recepten voor maaltijden terugvinden. 

Ik wens jullie een vrolijk en gezond Pasen toe! 

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur mij gerust een berichtje, ik help je graag!

Holistische dierenarts. Acupunctuur, voedingsadvies en voedingstherapie voor honden en katten.

Hoi, Ik ben Anneke

Op dit blog deel ik informatie over acupunctuur en voeding voor honden en katten. Nieuwe onderzoeken, tips en recepten zullen ook regelmatig langskomen. Veel plezier met lezen!
Vijf praktische tips om de gezondheid van jouw hond of kat te verbeteren
meer blogs