ACUPUNCTUUR BLEEK NET ZO EFFECTIEF TE ZIJN ALS EEN SEDATIE MET BUTORPHANOL

No day is so bad it can’t be fixed with a nap. 
— Carrie Snow

Hoewel ik absoluut geen onderzoek nodig heb om mij er van te overtuigen dat acupunctuur werkt, is het toch leuk als er weer een onderzoek uitkomt waarbij het bewezen wordt dat acupunctuur effectief is.

IMG_6444.JPG

Sommige honden zijn zo gestrest bij de dierenarts dat er een sedatie nodig is om bepaalde handelingen te kunnen verrichten.

In dit onderzoek werd het effect van acupunctuur punt An Shen, dat een kalmerend effect heeft, vergeleken met een sedatie met het middel Butorphanol.

IMG_2721.JPG

24 honden deden mee aan dit onderzoek en werden verdeeld in twee groepen. De eerste groep kreeg tijdens de eerste behandeling van oren reinigen de acupunctuur behandeling en tijdens de tweede behandeling, minimaal een week later, de sedatie met butorphanol. Bij de tweede groep was dit precies omgekeerd.

De mate van sedatie werd beoordeeld met een score systeem. Hoe meer punten de hond scoorde hoe beter de sedatie was.

IMG_3679.JPG

De resultaten van dit onderzoek lieten zien dat een beiderzijdse acupunctuur behandeling van het klassieke punt An Shen net zo effectief was om de hond te sederen als het sedatie middel butorphanol. Er waren zelfs aanwijzingen dat de acupunctuur behandeling een betere sedatie gaf dan de butorphanol.

De conclusie van de auteurs is dan ook dat acupunctuur van An-Shen effectief kan zijn om honden in de praktijk te sederen. Dit kan de noodzaak voor sederen met medicatie verminderen.

IMG_6485.JPG
IMG_1769.JPG
Holistische dierenarts. Acupunctuur, voedingsadvies en voedingstherapie voor honden en katten.

Hoi, Ik ben Anneke

Op dit blog deel ik informatie over acupunctuur en voeding voor honden en katten. Nieuwe onderzoeken, tips en recepten zullen ook regelmatig langskomen. Veel plezier met lezen!
Vijf praktische tips om de gezondheid van jouw hond of kat te verbeteren
meer blogs