ACUPUNCTUUR VOOR HET VERMINDEREN VAN STRESS EN ANGST BIJ HONDEN: EEN NIEUW WETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK.

The greatest fear dogs know, is the fear that you will not come back when you go out the door without them. 
— Stanley Coren

Dat acupunctuur kan helpen om te ontspannen wisten wij natuurlijk al lang maar recent is dit ook opnieuw wetenschappelijk aangetoond. Een nieuw wetenschappelijk onderzoek dat laat zien dat Acupunctuur kan helpen om stress en angst bij honden te verminderen.

Bij dit onderzoek werden Beagles verdeeld in drie groepen:

· Een groep kreeg een enkele acupunctuurbehandeling met de acupunctuurpunten Yintang, GV20, HT7, PC6 en ST36. Deze punten kunnen gebruikt worden om een dier te laten ontspannen en zijn onder andere geïndiceerd voor behandelingen tegen angst en onrust.

· De tweede groep kreeg wel een “acupunctuurbehandeling” maar de naalden werden niet geplaats op de echte acupunctuur punten.

· De derde groep kreeg helemaal geen behandeling.

Kort na de behandeling werden de honden blootgesteld aan geluiden van onweer. De hartslag en het gedrag van de dieren werd in de gaten gehouden.

De groep die een echte acupunctuurbehandeling had gehad had minder reactie op het geluid. Zowel qua verandering in diverse hartslag metingen als in veranderingen in gedrag.

Wil je het originele artikel nalezen? Kijk dan op: https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S003193841830012X

Heeft u een hond of kat met stress en/of angst gerelateerde klachten en wilt u weten of acupunctuur in uw geval kan helpen? Neem dan contact met mij op!

Holistische dierenarts. Acupunctuur, voedingsadvies en voedingstherapie voor honden en katten.

Hoi, Ik ben Anneke

Op dit blog deel ik informatie over acupunctuur en voeding voor honden en katten. Nieuwe onderzoeken, tips en recepten zullen ook regelmatig langskomen. Veel plezier met lezen!
Vijf praktische tips om de gezondheid van jouw hond of kat te verbeteren
meer blogs