Het verhaal van Morris

At the end of the day, your feet should be dirty, you hair messy and your eyes sparkling. 
— Shanti

Het blijft fijn als mensen hun ervaringen met acupunctuur bij dieren willen delen. Deze keer delen Annemieke en Morris hun verhaal:


Begin april kwam ik met mijn steeds slechter lopende jonge cavallier Morris (19 maanden) bij het dierenziekenhuis Groningen.

Hij is vanaf pup van 9 weken bij mij en heeft altijd ook voeding en ontlasting problemen gehad. Hij had veel pijn. Er werd direct actie ondernomen, hij ging onder narcose en er werden foto’s gemaakt. Daarop was een vernauwing in zijn rug te zien en lichte artrose bij zijn heupen.

Tot mijn verbazing had Anneke hem meteen een acupunctuur behandeling gegeven terwijl hij onder narcose was. Ik ben zelf ook ooit bij een acupuncturist geweest voor migraine en dat was na een aantal behandelingen over maar ik wist niet dat ze dat bij dieren ook doen. Ik was er wel meteen heel blij mee. Met pijnmedicatie en voedingsadviezen en een nieuwe acupunctuur afspraak gingen Morris en ik naar huis.

Hij knapte zienderogen op. Waar hij anders zat te trillen bij een dierenarts bezoek ging hij rustig mee naar de consulten van Anneke. Hij liet rustig de naalden inzetten en ging liggen terwijl wij spraken over zijn voeding en problemen met zijn rug. In korte tijd kon hij van de zware pijnstillers af.

Nog steeds zit hij op lichte pijnmedicatie/ontstekingsremmers en we zijn er nog niet maar na 2 behandelingen had ik de blije, enthousiaste Morris terug.

In de gesprekken tijdens de consulten denk je eerst wat vraagt zij nou ? “ heeft hij het altijd warm of koud”? “Zwemt hij graag?”. Maar al snel kom je erachter dat dit essentiële informatie is voor de behandeling van zowel de voeding als de acupunctuur. Aangezien ik nog een andere jonge cavallier heb ( herplaatser van 11 maanden) is het verschil dan ook heel duidelijk.

Anneke legt alles helder en duidelijk uit.Samen met de voedingsadviezen is Morris al geweldig opgeknapt.Ik zou het zeker een ieder aanbevelen!

Annemieke en Morris 

Holistische dierenarts. Acupunctuur, voedingsadvies en voedingstherapie voor honden en katten.

Hoi, Ik ben Anneke

Op dit blog deel ik informatie over acupunctuur en voeding voor honden en katten. Nieuwe onderzoeken, tips en recepten zullen ook regelmatig langskomen. Veel plezier met lezen!
Vijf praktische tips om de gezondheid van jouw hond of kat te verbeteren
meer blogs