HOE CHINESE VOEDINGSTHERAPIE ILLY HIELP.

Let food be thy medicine and medicine be thy food. 
— Hippocrates

Voeding speelt een belangrijke rol in de Chinese geneeskunst. Elk voedingsmiddel heeft zijn eigen werking op het lichaam. Welke voedingsmiddelen voor jouw huisdier geschikt zijn hangt af van het ras van jouw huisdier, zijn/haar constitutie en eventuele aandoeningen die er op dat moment aanwezig zijn.

Collega Dierenarts-acupuncturist Juliet heeft het effect van voeding van dichtbij meegemaakt.

In dit filmpje deelt zij het verhaal van haar hond Illy:

Illy kwam in Juliet haar leven toen hij drie maanden oud was. Hij was de laatste pup van het nest en was erg bang. Hij kwam niet eens naar hun toe. Ook de eerste weken thuis was Illy heel erg bang. Het duurde een aantal weken voor hij vertrouwen in hun kreeg en uit zijn schulp kroop. Hij werd een fantastische hond die ze overal mee naartoe kunnen nemen.

Illy kreeg de beste hondenbrokken die beschikbaar waren. Toen hij een jaar of vijf oud was had hij overgewicht, ondanks dat hij maar een heel klein beetje van de brokken kreeg. En hij ontwikkelde bulten op zijn buik. Deze bleken kanker te zijn.

Op dat moment realiseerde Juliet zich dat er iets moest veranderen en wat zij veranderde was zijn dieet. Ze probeerde alles totdat ze de voeding had gevonden die paste bij zijn ras, constitutie en aandoening op dat moment. Een dieet gebaseerd op de Chinese voedingsleer. Zijn bulten zijn kleiner geworden en hij is nog nooit zo fit geweest. Hij heeft artrose waardoor hij regelmatig kreupel was, maar sinds het nieuwe dieet is hij pijn vrij en heeft hij geen last meer van de artrose.

Inmiddels heeft Juliet al vele huisdieren kunnen helpen met onder andere de Chinese voedingstherapie!

Bij mijn eigen patiënten maak ik ook regelmatig gebruik van de Chinese voedingstherapie en met hele goede resultaten!

Holistische dierenarts. Acupunctuur, voedingsadvies en voedingstherapie voor honden en katten.

Hoi, Ik ben Anneke

Op dit blog deel ik informatie over acupunctuur en voeding voor honden en katten. Nieuwe onderzoeken, tips en recepten zullen ook regelmatig langskomen. Veel plezier met lezen!
Vijf praktische tips om de gezondheid van jouw hond of kat te verbeteren
meer blogs