Kerstcadeautjes voor jouw huisdieren

Christmas is not so much about opening our presents as opening our hearts. 
— Janice Maeditere

Nog twee weken en dan is het weer kerst. Van origine was dit een feest om het terugkeren van het licht te vieren. Na de kortste dag van het jaar rondom 21 december neemt het licht het weer langzaam over en worden de dagen weer langer.

Het is een tijd om stil te staan bij het afgelopen jaar en om samen te zijn met vrienden en familie.

Een tijd van kerstbomen, lekker eten en kerstcadeautjes.

Liggen er bij jullie cadeautjes onder de boom met kerst? En zo ja, ligt er dan ook wat onder voor jouw huisdieren?

Het leek mij leek om een paar ideetjes met jullie te delen. En uiteraard hoor ik ook graag jullie ideeën!

Snacks


Met de favoriete snacks van jouw huisdier zit je altijd goed!


Voor mijn hond ben ik een groot fan van de Bellobox. Dit is een doos met allerlei snacks, allemaal puur natuur en met de aankoop van een doos steun je ook nog eens een goed doel! Ze hebben allerlei verschillende soorten dozen dus neem eens een kijkje op hun site!


Een andere favoriete site om snacks voor zowel honden als katten te kopen is via natura. Deze winkel heeft een groot assortiment natuurlijke snacks voor zowel honden als katten. Ze hebben ook snacks die geschikt zijn voor dieren met een voedingsallergie of gevoelig maagdarmkanaal.

En wil je zelf wat lekkers maken voor jouw dieren dan zijn er online vele leuke recepten te vinden. Ik heb er ook een paar op mijn blog staan:

Speeltjes


Veel dieren zijn dol op lekker samen spelen! Dus met een leuk speeltje onder de boom zit je bij de meeste dieren goed.


Heb je een hond en wil je een keer wat anders? Kijk dan eens naar de speeltjes van tug-e-nuff. Tegenwoordig zijn deze ook in Nederland op verschillende plekken te krijgen. Mijn hond is bijvoorbeeld dol op hun frisbee:

Heb je vogels als huisdieren? De meeste vogels worden ook erg blij van een nieuw speeltje, vooral als ze die lekker kunnen slopen! Als ik je een tip mag geven: Kijk bijvoorbeeld eens bij de handgemaakte speeltjes van gaaien frutsels. Daar zit vast wat leuks tussen voor jouw vogels.

Naast de standaard speeltjes zoals een trektouw of een balletje voor de hond en een muisje voor de kat, zijn er ook hele leuke puzzels en snuffelkleedjes voor jouw dieren. Puzzelen is niet alleen heel erg leuk om samen met jouw dieren te doen maar het is ook nog eens heel goed voor ze! Ze zijn inmiddels in allerlei soorten en maten verkrijgbaar en voor alle diersoorten. Zo zijn er puzzels voor honden, katten, konijnen en vogels.

Een aantal voorbeelden zijn:

http://www.woofwebshop.com

https://www.dandydog.nl/verrijking-voor-honden/

https://www.happyfellowcreatief.nl/portfolio-category/hersenwerkjes/

Tijd en aandacht

En welk dier je ook hebt en welk budget je ook hebt elk dier wordt blij van quality time met het baasje! Een snuffelwandeling met de hond, een knuffelsessie met de kat, een spelletje met het konijn, samen een liedje fluiten met je vogel. Van tijd en aandacht wordt elk dier blij! (en mensen vaak ook ;-))

Holistische dierenarts. Acupunctuur, voedingsadvies en voedingstherapie voor honden en katten.

Hoi, Ik ben Anneke

Op dit blog deel ik informatie over acupunctuur en voeding voor honden en katten. Nieuwe onderzoeken, tips en recepten zullen ook regelmatig langskomen. Veel plezier met lezen!
Vijf praktische tips om de gezondheid van jouw hond of kat te verbeteren
meer blogs