KLEINE KENZA KON NIET ZO GOED MEER LOPEN………

There is no psychiatrist in the world like a puppy licking your face. 
— Bernard Williams

Kenza is een knappe en super lieve Rottweiler pup. Op het moment dat ik dit blog schrijf is ze 3,5 maand oud.

Half November vorig jaar was Kenza klem komen te zitten en was haar rechter achterpoot verlamd geraakt. Ze was pijnlijk op haar rug maar op de rontgenfoto’s waren gelukkig geen breuken zichtbaar. Na twee weken rust en pijnstillers zat er geen vooruitgang in de situatie. Haar spieren in de rechter achterpoot begonnen zelfs al wat af te nemen.

Kenza November 2018:

Twee weken na het voorval zijn we begonnen met de acupunctuur behandeling. Op dat moment kon Kenza, zoals op de video zichtbaar is, haar rechter achterpoot niet goed gebruiken, had ze verminderde bespiering van haar rechter achterpoot en was ze erg pijnlijk op haar rug.

Vanuit de Chinese filosofie is een goede doorstroming van Qi (energie) essentieel. Bij trauma ontstaat er een locale stagnatie van Bloed en/of Qi. Stagnatie geeft pijn. Doordat de qi niet goed kan doorstromen kunnen daarachter gelegen gebieden niet goed gevoed worden wat tot schade aan zenuwen en spieren kan leiden.

De acupunctuur behandeling is er dan ook op gericht om de blokkade op te heffen zodat de Qi weer kan gaan stromen waardoor de pijn weggaat en de verlamming kan worden opgelost.

Kenza kreeg tijdens de behandeling een heleboel koekjes en knuffels en vond het dus helemaal prima!

Na de eerste behandeling was er al een duidelijke verbetering te merken. Inmiddels heeft Kenza twee behandelingen gehad en dit is het resultaat:

Kenza Januari 2019:

En daar waren we allemaal natuurlijk heel bij mee!

Holistische dierenarts. Acupunctuur, voedingsadvies en voedingstherapie voor honden en katten.

Hoi, Ik ben Anneke

Op dit blog deel ik informatie over acupunctuur en voeding voor honden en katten. Nieuwe onderzoeken, tips en recepten zullen ook regelmatig langskomen. Veel plezier met lezen!
Vijf praktische tips om de gezondheid van jouw hond of kat te verbeteren
meer blogs