NERA ZAT NIET ZO LEKKER IN HAAR VEL

Nera onze sheltie van 5 jaar, heeft twee nestjes gehad. Na haar laatste nestje zat ze minder lekker in haar vel. Ze maakte minder contact met mij en haar vacht was zichtbaar minder mooi dan voorheen. Ook sliep ze meer en was ze minder actief. Een algemeen bloedonderzoek gaf geen afwijkingen maar toch had ik nog altijd niet mijn blije Nera terug. 

Nu heeft Anneke een acupunctuur behandeling uitgevoerd op haar. Dezelfde dag merkte ik al een groot verschil. We hebben nu drie behandelingen gehad en ik ben erg positief! Ze speelt weer lekker met onze andere honden en komt regelmatig een knuffel halen. We moeten nog kijken of er nog meer behandelingen nodig zijn maar tot nu toe ben ik al zeer blij met het resultaat!
— Daniek Ophof

Nera had een qi deficiëntie (een energie tekort). De onbalans zat daarbij vooral in de milt.

De milt is onderdeel van het aarde element in het lichaam en is in de Chinese Geneeskunst een erg belangrijk orgaan. Het zorgt onder andere voor de omzetting van ons eten en drinken in voeding en vocht voor het lichaam. Als dit proces niet goed genoeg verloopt krijgt het lichaam te weinig voedingsstoffen wat kan leiden tot vermoeidheid.

Een aantal andere klachten die kunnen voorkomen bij een onbalans in de milt zijn: veranderingen in eetlust, gewichtsveranderingen, je zorgen maken om alles (piekeren), diarree, braken, het koud hebben en buikpijn.

Nera is een aarde type hond en daardoor raakt het aarde element bij haar sneller uit balans. De nestjes die zij gehad heeft en de daarop volgende sterilisatie hebben waarschijnlijk bijgedragen aan de onbalans. Door het stimuleren van specifieke acupunctuurpunten heb ik bij Nera de Milt energie weer versterkt.

Gelukkig had Daniek goed in de gaten dat Nera niet lekker in haar vel zat. Zo konden we op tijd een onbalans herkennen en corrigeren voordat er echt een ziekte gaat ontstaan!

Holistische dierenarts. Acupunctuur, voedingsadvies en voedingstherapie voor honden en katten.

Hoi, Ik ben Anneke

Op dit blog deel ik informatie over acupunctuur en voeding voor honden en katten. Nieuwe onderzoeken, tips en recepten zullen ook regelmatig langskomen. Veel plezier met lezen!
Vijf praktische tips om de gezondheid van jouw hond of kat te verbeteren
meer blogs