Maak zelf deze lekkere en gezonde snack voor jouw hond of kat!

Recept voor een makkelijke, lekkere en gezonde snack!

“The most indespensible ingredient of all good home cooking: love for those you are cooking for.” – Sophia Loren

Wat is er nou leuker dan samen met jouw trouwe viervoeter in de keuken wat lekkers maken?

Het bereiden van zelfgemaakte snacks kan een geweldige manier zijn om ervoor te zorgen dat je hond of kat gezonde, voedzame lekkernijen krijgt. Door zelf snacks te maken, weet je precies wat er in zit en kun je de ingrediënten aanpassen aan specifieke gezondheidsbehoeften. Vandaag duiken we in een recept met blauwe bessen, kefir, spirulina en broccoli – ingrediënten die niet alleen heerlijk zijn maar ook boordevol gezondheidsvoordelen zitten.

Blauwe Bessen: Antioxidanten Powerhouses

Blauwe bessen zijn een superfood, niet alleen voor mensen, maar ook voor onze honden en katten. Ze zitten vol antioxidanten zoals vitamine C en vitamine E, die helpen om de cellen van je maatje te beschermen tegen schade door vrije radicalen. Deze antioxidanten ondersteunen ook een gezond immuunsysteem en dragen bij aan de algehele vitaliteit van je huisdier.

Blauwe bessen zijn rijk aan flavonoids (vooral anthocyanidins), polyphenols (procyanidin), phenolic acids, pyruvic acid, chlorogenic acid en andere, welke anti-kanker, anti-obesitas, voorkomen van degeneratieve aandoeningen, anti-infectie, beschermende eigenschappen voor visie en de lever, voorkomen van hart aandoeningen, anti-diabetes, verbeteren van de hersenfunctie, bescherming van de long, versterken van de botten, versterken van het immuunsysteem en verbeteren van de cognitieve functie. De anthocyanins en polyphenols zijn belangrijke functionele ingrediënten voor het voorkomen van chronische aandoeningen.

Kefir: Probiotische Perfectie

Kefir, een gefermenteerde melkdrank, is rijk aan probiotica, die kunnen bijdragen aan een gezonde darmflora. Een goede darmgezondheid is cruciaal, want het draagt bij aan een sterker immuunsysteem, betere spijsvertering, en kan zelfs het humeur van je hond of kat verbeteren. Het is belangrijk om ongezoete, natuurlijke kefir te gebruiken om extra suikers te vermijden.

Broccoli: Vezels en Meer

Broccoli is een voedingskrachtpatser die rijk is aan vezels, calcium, foliumzuur, vitamine C, E en K, coenzym Q10, ijzer, sulfaat, indolen, fenolische verbindingen ( (quercetin, kaempferol, hydroxycinnamoyl) en carotenoiden zoals beta-caroteen, cryptozanthine, luteine en zeaxanthine. Broccoli is anticarcinogeen, antioxidant en ontstekingsremmend. Meerdere studies hebben een relatie laten zien waarbij het eten van kruisbloemige groenten de incidentie van kanker verminderd. Het exacte mechanisme dat hiervoor verantwoordelijk is weten we nog niet maar sulforafaan speelt hierbij een grote rol. Sulforafaan is een stofje dat alleen terug te vinden is in de kruisbloemige groenten.

Spirulina: superfood voor superhuisdieren

Spirulina is een blauwgroene alg die bekend staat om haar indrukwekkende voedingsprofiel. Rijk aan eiwitten, vitaminen, mineralen en essentiële vetzuren, biedt het een krachtige boost voor het immuunsysteem en kan het helpen de algehele gezondheid en vitaliteit van jouw maatje te verbeteren.

Ingrediënten

– 100 gram blauwe bessen

– 120 gram kefir

– 100 gram fijngehakte, gekookte broccoli

– 1/4-1/2 theelepel spirulina (optioneel)

Instructies

1. Meng in een middelgrote kom de blauwe bessen, kefir en fijngehakte broccoli.

2. Pureer het mengsel tot een gladde massa.

3. Voeg de spirulina toe en roer het er goed doorheen

4. Giet het mengsel in ijsblokjesvormen of speciale hondensnack mallen.

5. Vries in tot de snacks stevig zijn.

Geef deze gezonde traktaties met mate, als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet, rekening houdend met de grootte en de dagelijkse caloriebehoefte van je hond of kat.

Probeer het uit en kijk hoe jouw maatje geniet van deze heerlijke en voedzame zelfgemaakte lekkernijen!

Heb jij mijn gratis Ebook al? Je kunt het hier downloaden!

Heb jij opmerkingen of vragen? Stuur mij gerust een berichtje, ik help je graag!

Holistische dierenarts. Acupunctuur, voedingsadvies en voedingstherapie voor honden en katten.

Hoi, Ik ben Anneke

Op dit blog deel ik informatie over acupunctuur en voeding voor honden en katten. Nieuwe onderzoeken, tips en recepten zullen ook regelmatig langskomen. Veel plezier met lezen!
Vijf praktische tips om de gezondheid van jouw hond of kat te verbeteren
meer blogs