SPIKY HAD ZO’N NEKPIJN DAT EMMY DACHT DAT ZE HEM MOEST LATEN GAAN….

Where there is no movement there is pain. 
Where there is movement there is no pain. 
— Traditional Chinese saying

Spiky werd in maart 2019 van de een op andere dag steeds zieker. Eten en drinken deed hij nog wel maar we moesten hem het eten voorzetten want hij kon bijna niet meer lopen. Ook moesten we hem naar buiten tillen maar hij bleef staan waar ik hem neer zette.

De dierenarts dacht dat hij last van zijn rug had. Er is een röntgenfoto gemaakt waaruit bleek dat hij een nekhernia had.

Spiky had de allerzwaarste pijnstillers die hij mocht hebben maar die werkten onvoldoende. We dachten ook echt dat we hem moesten laten inslapen want die pijn konden we hem niet aan doen.

Totdat de dierenarts het met ons over acupunctuur had, dat kon misschien nog helpen.

We hebben een afspraak gemaakt bij Anneke en gelukkig konden we daar heel snel terecht.

En er gebeurde echt een wonder want al na de eerste keer was hij al bijna pijnvrij.

We kwamen thuis en hij sprong gelijk weer op de bank wat hij al 2 weken niet had gedaan.

Na nog een paar keer acupunctuur te hebben gehad kan ik wel zeggen dat Spiky er weer helemaal bovenop is gekomen.

Groetjes,

Emmy en een dikke knuffel van Spiky


Nekpijn is in veel gevallen goed te behandelen met acupunctuur.

Enige tijd geleden was er ook een onderzoek uitgekomen over de behandeling van neurologische nekproblemen bij honden. Een groep honden met verschillende nekproblemen variërend van alleen nekpijn tot verlamming van een of meerdere poten werd behandeld met een acupunctuur protocol.
De behandeling was in alle gevallen succesvol!

Vanuit het perspectief van acupunctuur is pijn een stagnatie van Qi. Dit kan veroorzaakt worden door bijvoorbeeld trauma aan een van de meridianen maar ook door een onderliggend tekort aan Qi. Naast het opheffen van de stagnatie, en daarmee ook de pijn, is het dus ook erg belangrijk om naar de onderliggende oorzaak te kijken. Als je de onderliggende oorzaak niet mee behandeld komen de klachten uiteraard zo weer terug.

Bij Spiky hebben we de stagnatie kunnen opheffen en hebben we gewerkt aan de onderliggende oorzaken. Gelukkig reageerde hij erg goed op de behandeling en kan hij weer pijnvrij door het leven. En daar doen we het toch voor!

Holistische dierenarts. Acupunctuur, voedingsadvies en voedingstherapie voor honden en katten.

Hoi, Ik ben Anneke

Op dit blog deel ik informatie over acupunctuur en voeding voor honden en katten. Nieuwe onderzoeken, tips en recepten zullen ook regelmatig langskomen. Veel plezier met lezen!
Vijf praktische tips om de gezondheid van jouw hond of kat te verbeteren
meer blogs