Stijfheid na het werk, het verhaal van Evy

If the most beautiful souls had the longest lives dogs would outlive us all. 
— Unknown

Het is aan het eind van de zomer 2021.. als de dagen korter worden en het langzamer wat kouder wordt.

Evy, een van mijn Bordercollies heeft na een dag werken met de schapen moeite met opstaan. Ze loopt stram en stijf. Soms houdt dit wat dagen aan waarbij ze mankt.

Na röntgenfoto’s waaruit gelukkig geen bijzonderheden komen doet ze het voorlopig met wat pijnstillers redelijk. Maar toch wil ik voor mijn viervoeter een oplossing. Zodat ze kan blijven doen wat ze het allerleukste vindt. Namelijk schapen drijven.

Via Facebook zie ik dat Anneke acupunctuur bij dieren doet. Na wat inlezen was al snel de gedachte.. “het valt te proberen”

Na het contact met Anneke een afspraak gemaakt. Anneke vertelde ons inmiddels in Groningen te werken..

Vanaf de Veluwe is dat al gauw ruim anderhalf uur rijden.. Maar.. als mijn hond er van opknapt.. Heb ik het er voor over!

Zo kwam ik in juni 2022 voor het eerst met Evy bij Anneke. Na een uitgebreide intake en onderzoek was het vermoeden dat Evy verzuurd in haar spieren..

Acupunctuur zou haar goed kunnen helpen.

Zo startte de eerste behandeling… waarna een aantal keer in korte periode herhaalt. Ziende ogen knapte Evy op. Ze is meer soepel en heeft geen pijnklachten meer. Ze speelde weer met de andere honden. Inmiddels komen we nog elk kwartaal voor een “onderhoudsbehandeling”. Evy word dit jaar 9.. maar springt rond als een jonge hond!

Een blije hond.. maakt een blije baas!

Ralph Snel

Holistische dierenarts. Acupunctuur, voedingsadvies en voedingstherapie voor honden en katten.

Hoi, Ik ben Anneke

Op dit blog deel ik informatie over acupunctuur en voeding voor honden en katten. Nieuwe onderzoeken, tips en recepten zullen ook regelmatig langskomen. Veel plezier met lezen!
Vijf praktische tips om de gezondheid van jouw hond of kat te verbeteren
meer blogs