WELK TYPE IS JOUW HUISDIER? DEEL 2: METAAL

Everyone thinks they have the best dog. 
And none of them are wrong. 
— W.R. Purche

De vijf elementen zijn een belangrijk onderdeel van de filosofie van de Chinese geneeskunst. De elementen zijn: Aarde, Metaal, Water, Hout en Vuur. Alles wordt onderverdeeld in een van de elementen. Zo is elk element geassocieerd met een seizoen, een kleur, een emotie, een weefsel etc.

Mensen en dieren hebben alle elementen in zich. Maar meestal zijn een of twee elementen dominanter dan de andere en dat is dan het type van jouw huisdier. Zo hebben we het bijvoorbeeld over een “aarde” type of een “hout” type.

Bij een acupunctuur consult bepaal ik altijd samen met de eigenaar wat voor type hun huisdier is. Deze informatie gebruik ik dan bij mijn diagnose en behandeling.

In aankomende blogs ga ik elke keer een element en de typische kenmerken die daarbij horen bespreken. Ik ben benieuwd welk element jij het meest bij jouw huisdier vindt passen!

In dit tweede deel gaan we kijken naar het element Metaal.

Deel 1 Aarde gemist? Vind deze terug op:

https://www.qi4paws.nl/blog/welk-type-is-jouw-huisdier-deel-1-aarde

Metaal wordt geassocieerd met de longen en de dikke darm. De kleur die bij metaal hoort is wit en het seizoen is de herfst. Andere associaties met het element Metaal zijn de huid, de neus en de emotie van verdriet hebben.

Dieren die veel “Metaal” in zich hebben zijn over het algemeen slank met een lange en dunne nek. Ze zijn vaak rustig, onafhankelijk en wat gereserveerd van karakter. Ik moet hierbij altijd denken aan een diamant. Die wil op afstand bewonderd worden.

Ze kunnen een wat verdrietige uitdrukking hebben. Over het algemeen zijn het types die erg gesteld zijn op hygiëne en die veel waarde hechten aan hun uiterlijk. Je kan ze ook omschrijven als “elegant”. Ook houden metaal types vaak van een goede organisatie.

Twee voorbeelden van metaal type dieren zijn de Siamees en de Windhonden.

Zoals ik vorig keer al aangaf is elk type gevoeliger voor aandoeningen die te maken hebben met hun element. Zo zijn metaal types gevoeliger voor problemen met hun luchtwegen (bijvoorbeeld astma of holte ontstekingen), huid (bijvoorbeeld een droge huid met schilfers of eczeem) en hun dikke darm (bijvoorbeeld verstopping van de dikke darm of diarree).

Holistische dierenarts. Acupunctuur, voedingsadvies en voedingstherapie voor honden en katten.

Hoi, Ik ben Anneke

Op dit blog deel ik informatie over acupunctuur en voeding voor honden en katten. Nieuwe onderzoeken, tips en recepten zullen ook regelmatig langskomen. Veel plezier met lezen!
Vijf praktische tips om de gezondheid van jouw hond of kat te verbeteren
meer blogs