WELKE GROENTEN KAN IK MIJN HOND OF KAT GEVEN?

Variety’s the very spice of life, that gives it all its flavor. 
— William Cowper

Hoewel groenten maar een relatief klein deel van het dieet van een hond of kat uitmaken zijn ze wel belangrijk. Ze leveren essentiële voedingsstoffen zoals antioxidanten, phytonutrienten, enzymen, vitaminen, mineralen en vezels.


In het wild eten wolven naast de inhoud van het maagdarmkanaal van hun prooi diverse grassen, bessen en lokaal aanwezige wilde fruit en groenten soorten. Katten zijn strikt carnivoor maar eten wel de inhoud van het maagdarmkanaal van hun prooi waardoor ze toch groenvoer binnen krijgen. Daarnaast wordt ook gezien dat wilde katten toch diverse grassen eten.


Groenten kan je rauw, gekookt (zonder zout) of gefermenteerd aanbieden. Veel honden en katten vinden groenten ook echt lekker en in dat geval kan je ze ook prima als gezonde snacks gebruiken!


Wat mij is opgevallen is dat in de meeste gevallen als ik groenten noem mensen het gelijk over sperziebonen hebben. Maar sperziebonen zijn zeker niet de enige groenten die onze honden en katten kunnen eten. En daarom wil ik in dit blog een aantal ideeën geven van groenten die je met jouw hond of kat kunt delen. Deze lijst is zeker niet compleet maar ik hoop dat het je toch inspiratie geeft!

Want net al bij ons zorgt variatie in de voeding ervoor dat ze alle voedingsstoffen binnen krijgen. Iedere groenten soort bevat weer andere voedingsstoffen die nuttig kunnen zijn. En vanuit de Chinese voedingstherapie heeft iedere groenten soort ook een ander effect op het lichaam.


Pompoen
Pompoen
Wortels
Wortels
Rode biet
Rode biet
Snijbiet
Snijbiet
Paprika
Paprika
Broccoli
Broccoli
Sla
Sla
Spinazie
Spinazie
Komkommer
Komkommer
Radijs
Radijs
Sperziebonen
Sperziebonen
Bleekselderij
Bleekselderij
Asperges (groen en wit)
Asperges (groen en wit)
Boerenkool
Boerenkool
Paksoi
Paksoi
Bloemkool
Bloemkool
Spruitjes
Spruitjes
Aubergine
Aubergine
Champignons
Champignons
Courgette
Courgette
Snijbonen
Snijbonen
Paardenbloem bladeren
Paardenbloem bladeren
Venkel
Venkel 

Heb je nog vragen of ideeën? Ik hoor ze graag! Laat een reactie achter onder dit bericht om stuur mij een berichtje of email.

Holistische dierenarts. Acupunctuur, voedingsadvies en voedingstherapie voor honden en katten.

Hoi, Ik ben Anneke

Op dit blog deel ik informatie over acupunctuur en voeding voor honden en katten. Nieuwe onderzoeken, tips en recepten zullen ook regelmatig langskomen. Veel plezier met lezen!
Vijf praktische tips om de gezondheid van jouw hond of kat te verbeteren
meer blogs