Over mij

"When I look into the eyes of an animal, I do not see an animal. I see a living being. I see a friend. I feel a soul."

Hoi, ik ben Anneke

Van jongs af aan heb ik een passie voor dieren en het is dan ook geen verrassing dat ik diergeneeskunde ben gaan studeren in Utrecht. Na mijn afstuderen ben ik als conventionele dierenarts aan de slag gegaan, maar na een aantal jaren merkte ik dat ik met sommige patiënten vastliep. Ik bleef vaak het gevoel houden dat ik iets miste, dat er meer was, dat er iets moest zijn waarmee ik verder kon helpen. Dit gevoel in combinatie met mijn eigen ervaringen met aanvullende geneeswijzen, heeft mij ertoe aangezet om verder te studeren. 

Ik ben begonnen met de opleiding tot IVAS gecertificeerd acupuncturist en dat heeft een hele nieuwe wereld voor mij geopend. Het heeft mij een andere manier van kijken naar het lichaam en naar ziekten geleerd en een andere manier van genezen. Sindsdien werk ik als integratieve dierenarts en ben ik niet meer gestopt met leren. Ik heb mij gecertificeerd in neurologische acupunctuur, Chinese voedingstherapie, natuurlijke voeding en Integratieve voedingstherapie. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe en betere manieren om jouw dieren gezond te houden en te behandelen.

Werkwijze

Als integratieve dierenarts met meer dan 15 jaar ervaring, combineer ik verschillende geneeswijzen, zoals acupunctuur en voedingstherapie, om tot de beste resultaten te komen. Een combinatie van up-to-date wetenschappelijke kennis met kennis van duizenden jaren oude traditionele geneeswijzen. Het is mijn passie om jou te helpen de gezondheid van jouw dieren te verbeteren!

Integratieve geneeskunde is mijn “way of life”. Mijn geneeswijze is individueel en holistisch. Ieder dier en iedere situatie is uniek en we kijken naar het hele plaatje. Lichaam, geest, emoties, gedrag en omstandigheden, alles beïnvloed elkaar. We gaan op zoek naar de wortel van het probleem en behandelen niet alleen de symptomen.

Preventie vind ik erg belangrijk en daarbij geloof ik in een proactieve aanpak. Zoals Benjamin Franklink al zei: “An ounce of prevention is worth a pound of cure.”  Jouw dier in een zo optimaal mogelijke gezondheid houden zodat ziekten minder kans krijgen is mijn doel. Het optimaliseren van de voeding, omgeving en levensstijl is hierbij van groot belang. Als eigenaar kan jij heel veel doen om jouw maatje een gelukkiger, gezonder en langer leven te geven. En ik leer jou graag hoe!  

Ik heb mogen ervaren dat deze aanpak werkt en ik ben trots op de resultaten die ik heb bereikt met mijn patienten. Ik ben gepassioneerd, toegewijd en altijd op zoek naar manieren om mijn kennis en vaardigheden te verbeteren. Ik ben er voor jou en jouw dieren en ik zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat jullie de best mogelijk zorg krijgen. 

Persoonlijk

Ieder dier en iedere situatie is uniek.

Holistisch

We kijken naar het hele plaatje en gaan op zoek naar de wortel van het probleem.

Up do date kennis

Dierenarts en gecertificeerd in Acupunctuur, Neuro-acupunctuur, Chinese voedingstherapie, Natuurlijke Veterinaire voeding en Integratieve voedingstherapie. Nooit uitgeleerd en altijd op zoek naar nieuwe informatie om jouw dieren nog beter te kunnen helpen.

"Do the best you can until you know better. Then when you know better do better." Maya Angelou

Opleidingen

Opleiding
Jaar
Opleider
Diergeneeskunde
2004
Universiteit Utrecht
Cert. Advanced veterinary medicine (internal medicine)
2011
University of Liverpool
Cert. Veterinaire acupunctuur
2017
IVAS/BEVAS
Cert. vaccicheck dierenarts
2019
NMLHealth
Chinese voedingstherapie
2020
BEVAS
Cert. Advanced Veterinary Neuroacupuncture
2021
CIVT
Cert. Veterinary natural nutrition
2022
CIVT
Acupuncture mastermind
2022
Nell Ostermeier
Cert. Veterinary integrative therapeutic nutrition
2023
CIVT
Diverse nascholingen en webinars
2004 – heden
Diverse
Lid van : SNVA, IVAS, BEVAS, CIVT
2017- heden

Reviews van mijn klanten

rsz_finding-a-new-home-can-be-difficult-it-doesnt-have-to-be
"Spiky werd in maart 2019 van de een op andere dag steeds zieker. Eten en drinken deed hij nog wel maar we moesten hem het eten voorzetten want hij kon bijna niet meer lopen. Ook moesten we hem naar buiten tillen maar hij bleef staan waar ik hem neer zette. De dierenarts dacht dat hij last van zijn rug had. Er is een röntgenfoto gemaakt waaruit bleek dat hij een nekhernia had. Spiky had de allerzwaarste pijnstillers die hij mocht hebben maar die werkten onvoldoende. We dachten ook echt dat we hem moesten laten inslapen want die pijn konden we hem niet aan doen. Totdat de dierenarts het met ons over acupunctuur had, dat kon misschien nog helpen. We hebben een afspraak gemaakt bij Anneke en gelukkig konden we daar heel snel terecht. En er gebeurde echt een wonder want al na de eerste keer was hij al bijna pijnvrij. We kwamen thuis en hij sprong gelijk weer op de bank wat hij al 2 weken niet had gedaan. Na nog een paar keer acupunctuur te hebben gehad kan ik wel zeggen dat Spiky er weer helemaal bovenop is gekomen."
Emmy met Spiky
rsz_evy
Evy, een van mijn Bordercollies heeft na een dag werken met de schapen moeite met opstaan. Ze loopt stram en stijf. Soms houdt dit wat dagen aan waarbij ze mankt. Via Facebook zie ik dat Anneke acupunctuur bij dieren doet. Na wat inlezen was al snel de gedachte.. “het valt te proberen” Na een uitgebreide intake en onderzoek was het vermoeden dat Evy verzuurd in haar spieren.. Acupunctuur zou haar goed kunnen helpen. Zo startte de eerste behandeling... waarna een aantal keer in korte periode herhaalt. Ziende ogen knapte Evy op. Ze is meer soepel en heeft geen pijnklachten meer. Ze speelde weer met de andere honden. Inmiddels komen we nog elk kwartaal voor een “onderhoudsbehandeling”. Evy word dit jaar 9.. maar springt rond als een jonge hond! Een blije hond.. maakt een blije baas!"
Ralph met Evy
rsz_boo
"Onze hond Boo kreeg vorig jaar december grote problemen met haar achterhand. Ze kon met haar poten niet meer omhoog of omlaag. Het werd slepen met de poten achter zich aan. Wij maakten ons zorgen en waren al een beetje afscheid aan het nemen van onze zeer oude en hele trouwe viervoeter. Via onze dierenarts werden wij gewezen op acupunctuur voor dieren. Nooit iets over vernomen. We zijn het gaan proberen …….en warempel na enkele behandelingen kwam er weer beweging in de poten. Na weer enkele behandelingen kon ze kleine stukjes lopen met lichte ondersteuning. De behandelingen gaan nog door. Boo loopt vrolijk naar de dierenarts toe en laat zich zeer gemakkelijk behandelen. Dankzij deze behandelingen hopen we haar nog een mooie oude dag te geven. Dat heeft ze verdiend."
Hester met Boo
rsz_rocky_nw
"Onze hond Rocky had al bijna 1,5 jaar met korte tussenposen last van een oorontsteking in zijn linkeroor. Ook merkten we dat Rocky niet lekker in zijn spreekwoordelijke vel zat. Hij vond het niet fijn meer om opgetild te worden en gromde dan af en toe. Bijna alles wat de westerse diergeneeskunde Rocky te bieden had, hadden we al geprobeerd maar de oplossing was nog niet gevonden. Anneke nam alle tijd voor ons en voor Rocky, legde precies uit wat ze ging doen en deed een aantal testen bij hem. En inderdaad, een aantal energiebanen waren verstoord waaronder één die uitkomt bij zijn oor. Ook de pijn die Rocky aangaf bij het optillen werd hierdoor veroorzaakt. Al na een paar behandelingen was de pijn weg en zagen we dat er weer haartjes begonnen te groeien achter zijn oor. Accupunctuur, goede voedingsadvies en de juiste medicatie heeft ervoor gezorgd dat zijn oorontsteking genezen is, zijn kale plek helemaal weg is en hij geen pijn meer heeft. Heel bijzonder om van dichtbij de mogen zien en ervaren wat bereikt kan worden door een nauwe samenwerking tussen de oosterse en westerse geneeskunde. Dankbaar dat we deze kans gekregen hebben."
Monique met Rocky
rsz_tessa
" Tessa was al behoorlijk op leeftijd toen ze een hartruis kreeg, daar kreeg ze medicatie voor. Daarnaast kreeg ze steeds meer last van haar rug. Anneke stelde voor om acupunctuur te proberen en daar stond ik wel voor open. Tessa heeft, denk ik, bijna een jaar lang 1x in de 2/3 weken acupunctuur gehad voor haar rugklachten van Anneke. Het verschil was echt duidelijk. Kon ze vóór de behandeling maar moeilijk overeind komen, ná de behandeling liep ik altijd met haar in het bos en sprong ze met gemak weer over een tak. Anneke was altijd heel lief en meelevend en Tessa was elke keer weer blij om haar te zien, ook al was het in de dierenartspraktijk waar ze, zoals de meeste dieren, geen fan van was. Helaas houdt acupunctuur ook ouderdom niet tegen en is Tessa afgelopen zomer overleden, maar de acupunctuur heeft haar laatste periode zeker dragelijk en de moeite waard gemaakt."
Judith met Tessa
rsz_sammycollage
"Hallo, ik ben Sammy, een poesje van 14 jaar. Al een paar jaar zat ik niet zo lekker in mijn mooie zwarte velletje. Ik likte mezelf tot bloedens toe kapot en was erg bitchy tegen iedereen. De hondjes en de poes die ook in mijn huis leven, waren gewoon bang voor mij. Eenmaal bij Anneke aangekomen voelde zij direct al veel dingen die niet lekker zaten in mijn lijfje. Ze drukte dan met haar vingers op bepaalde plekken en die deden mij dan erg zeer. Ze deed toen een paar naaldjes in mijn lijfje, daar bleef ik dan rustig een kwartier tot een half uurtje mee zitten. Als Anneke daarna weer op dezelfde plekken drukte, deden die (vrijwel) geen pijn meer! Geweldig, het leek wel magie! Na 1 behandeling was ik ook van de diarree af die ik al maanden had, dus daar was ik (maar vooral ook mijn vrouwtje) erg blij mee! Voor de andere organen heb ik een aantal maanden wekelijks of om de week een behandeling gehad. Ik ben een heel ander poesje geworden. Ik heb mijn kapje ondertussen af en lik mijzelf niet meer kapot. De acupunctuur die Anneke mij gegeven heeft, heeft mij absoluut geholpen om me weer veel beter te voelen en eindelijk weer lekker in mijn velletje te zitten!! Nogmaals dankjewel lieve Anneke!!"
Yvonne met Sammy
rsz_debbi
"Overstappen op verse voeding is de beste beslissing die wij ooit genomen hebben voor onze honden! Onze oudste miniatuur Schnauzer at al 8 jaar brokjes. Door overgewicht mocht ze maar een ¼ van de hoeveelheid eten waardoor ze continu honger had. Ze had weinig energie, speelde weinig, kon niet zelf op bed springen en wandelingen waren erg stressvol voor haar. Ze eet nu meer en verliest gewicht. Ze heeft meer energie en gedraagt zich weer als een 2 jaar oude pup. Onze tweede hond maakte een snurkend geluid waarvoor we al bij drie dierenartsen zijn geweest en bij een specialist. Sinds ze verse voeding krijgt maakt ze dit geluid nog 2 keer per dag in plaats van elke 20 minuten. Als je twijfelt over starten met verse voeding….. doe het! Het zal de beste beslissing zijn die je ooit neemt voor jouw dieren. Anneke heel erg bedankt voor alles!"
Debbi met Bella, Miley en Lilly
rsz_isabels-travel-blog
"Nera onze sheltie van 5 jaar, heeft twee nestjes gehad. Na haar laatste nestje zat ze minder lekker in haar vel. Ze maakte minder contact met mij en haar vacht was zichtbaar minder mooi dan voorheen. Ook sliep ze meer en was ze minder actief. Een algemeen bloedonderzoek gaf geen afwijkingen maar toch had ik nog altijd niet mijn blije Nera terug. Nu heeft Anneke een acupunctuur behandeling uitgevoerd op haar. Dezelfde dag merkte ik al een groot verschil. We hebben nu drie behandelingen gehad en ik ben erg positief! Ze speelt weer lekker met onze andere honden en komt regelmatig een knuffel halen. We moeten nog kijken of er nog meer behandelingen nodig zijn maar tot nu toe ben ik al zeer blij met het resultaat!"
Daniek met Nera
rsz_noyatekst
“Ik vind Anneke een prettige persoon in de omgang en dat vindt mijn hond ook. Noya had gelijk een klik en da’s wel heel prettig. Anneke heeft alle tijd genomen om alle dingetjes van mijn hond te noteren en heeft een algehele check gedaan. Noya heeft 8 naalden in d’r lijf gekregen terwijl Anneke goed uitgelegd heeft hoe dat werkt. Mijn hond bleef gewoon staan en na een tijdje vielen de naalden er spontaan weer uit. Anneke heeft de sessie met even lekker gek doen met Noya en een speeltje afgesloten. Nu na drie behandelingen is het anders. Haar pols is verbeterd, haar tong ziet er geheel anders en mooier uit. In huis is ze ineens erg zelfverzekerd en gedraagt zich als de leidinggevende die helemaal klaar is met het bemoeizuchtige gedrag van haar toekomstige roedelopvolgster. Haar gebitje hebben we hier weer allemaal kunnen bewonderen… En dan ons mooiste moment: er wordt weer es langdurend vuurwerk afgestoken in de straat. Zoals gebruikelijk komt mijn jongste Border Collie dan blaffend bij mij. Ik zit dan op de grond en hou haar dan stijf tegen mij aan en dan wordt ze snel rustig. Op het moment dat ik zo zit voel ik ineens een ander lijfje tegen mijn benen: dat van Noya die opgerold tegen mij aan gaat liggen. Geen gebibber, wel heel erg stijf maar dus niet verstopt in het transport box-hol dat sinds september noodgedwongen in onze huiskamer staat. Voor mij een ongekend emotioneel moment omdat mijn hond contact zoekt met mij en het eventjes niet aanvoelt als totaal onbereikbaar. Ik ben erg blij dat we dit traject gestart zijn en zie dit als een mooi hulpmiddel om mijn hond te helpen bij haar doodsangst in de vuurwerkperiode. Dankjewel Anneke, dit werkt voor ons."
Gesina met Noya
rsz_2maggytekst
“Ik ben toen gaan zoeken op internet naar een andere oplossing en kwam op de website van Qi 4 Paws. Acupunctuur, tja je moet erin geloven zeggen sommige mensen. Mijn email met daarin het probleem van Maggy was zo geschreven, ik had niet de hoop dat er een behandeling voor was. Anneke schreef; ja hoor daar heb ik wel een behandeling voor, en het eerste consult was geregeld. In dit consult stelde Anneke heel veel vragen, ook zag ze Maggy, liggend op de grond als een hoopje ellende. Na haar onderzoek begon ze met naalden zetten, deze moesten een kwartier blijven zitten, dit vond Maggy geen probleem. Ook Maggy haar voeding werd op Anneke’s advies aangepast. Wonderen bestaan niet, of toch wel? Niet dat ze zich gelijk weer goed voelde, maar je zag Maggy haar ogen weer glanzen. Ook wilde ze weer mee naar buiten met de andere honden, ik dacht toen, het zullen toch niet die paar naaldjes zijn. Na vier afspraken had ik mijn Maggy May weer terug, vrolijk en blij dat ze was. Daar komt nog bij dat Maggy haar haarstructuur is veranderd, steviger en glanzend. Anneke heel erg bedankt, je hebt mij onze Maggy weer terug gegeven."
Harma met Maggy
rsz_1morris
"Begin april kwam ik met mijn steeds slechter lopende jonge Cavalier Morris (19 maanden) bij het Dierenziekenhuis Groningen. Hij heeft altijd ook voeding en ontlasting problemen gehad. Hij had veel pijn. Er werd direct actie ondernomen, hij ging onder narcose en er werden foto’s gemaakt. Daarop was een vernauwing in zijn rug te zien en lichte artrose bij zijn heupen. Tot mijn verbazing had Anneke hem meteen een acupunctuur behandeling gegeven terwijl hij onder narcose was. Ik wist niet dat ze dat bij dieren ook doen. Met pijnmedicatie en voedingsadviezen en een nieuwe acupunctuur afspraak gingen Morris en ik naar huis. Hij knapte zienderogen op. Nog steeds zit hij op lichte pijnmedicatie/ontstekingsremmers en we zijn er nog niet maar na 2 behandelingen had ik de blije, enthousiaste Morris terug. Anneke legt alles helder en duidelijk uit. Samen met de voedingsadviezen is Morris al geweldig opgeknapt. Ik zou het zeker een ieder aanbevelen!"
Annemieke met Morris
rsz_text-placeholder
"Ik kan niet geloven hoe gelukkig en gezond hij is met zijn nieuwe dieet. Ik vroeg Anneke een paar maanden geleden om hulp met zijn voeding. Ze reageerde heel snel en was heel geduldig met mijn miljoenen vragen! Zij is nu de voedingsdeskundige voor al mijn honden! Heel erg bedankt! "
Tiffany met Arlo
rsz_1text-placeholder
"Al vanaf het moment dat Frans Ferdinand zo’n tien jaar geleden vanuit het asiel zijn intrek bij me nam, heeft hij problemen met zijn ingewanden gehad. Heel vaak was hij aan de diarree en hij gaf elke week wel een paar keer over. Vele onderzoeken verder was er een grote kans dat dit iets chronisch was. Hoe nu verder dan? De rest van zijn leven aan de medicijnen? Tja, wat moet, dat moet, maar ik wilde liever een natuurlijker oplossing. Gelukkig was daar Anneke met haar ervaring in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Dit was een optie die me veel meer aansprak dan eentje met chemische middelen. Na een ‘Chinese’ diagnose heeft ze een dieet op maat voor Fer samengesteld, met alleen maar verse ingrediënten. Stapje voor stapje hebben we het ingevoerd. Wie had kunnen denken dat meneer met smaak dingen zou eten die helemaal niet des poezen zijn? Voor zover het dat al niet was, is eten voor Fer echt het hoogtepunt van de dag geworden. Maar het allerbelangrijkst is natuurlijk het resultaat. Daar heb ik maar één woord voor: verbluffend. Overgeven doet hij zelden meer, en misschien is dit too much information, maar hij heeft nog nooit zulke mooie keutels geproduceerd. We zijn nu zo’n drieënhalve maand bezig en, zo bleek uit de laatste scan, de boel ziet er van binnen nog niet zo uit als zou moeten, maar is wel een stuk rustiger. Het zal altijd een zwakke plek blijven en we houden hem als een havik in de gaten, maar als het zo doorgaat, teken ik ervoor. Dank je wel, Anneke!"
Maaike met Frans Ferdinand
rsz_troi
"Hoi, ik ben Troi en ben 16,5 jaar oud. Zou je niet zeggen he? Anneke is acupuncturist. Ze behandelt mij niet met naaldjes (want gevoelig hè) maar met een laserpen en dat werkt prima voor mij. Anneke is heel lief en houdt rekening met mijn gevoelige kant. Met de laserpen beïnvloedt ze verschillende acupunctuurpunten waardoor de energie in mijn lijf beter gaat stromen. Het werkt zo goed, dan denk ik dat ik behandeld wordt voor bijvoorbeeld mijn rugpijn maar héééé, dan blijkt dat ook mijn spijsvertering verbeterd is en van incontinentie heb ik ook al geen last meer! Ik ga regelmatig naar Anneke want door haar behandelingen kan ik nog goed kan genieten van mijn oude dag."
Elly met Troi

Wil je samen met mij werken aan de gezondheid van jouw dieren?Heb je vragen? Stuur me gerust een berichtje!

Gratis e-book

Vijf praktische tips om de gezondheid van jouw hond of kat te verbeteren.

Voorkomen is beter dan genezen. Deze tips gaan jou helpen om jouw hond of kat gezond te houden!